Auti-café Wageningen

ALGEMENE INFORMATIE

Stichting IBASS organiseert sinds 2018 het auti-café voor (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Alle normaal- en hoogbegaafde mensen vanaf 18 jaar met een diagnose ASS uit Wageningen en omgeving zijn van harte welkom.

Het auti-café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats. Naast het spellen spelen en even aankomen om een kop koffie of thee te drinken, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gesprek, gerelateerd aan autisme, met een van te voren bekend onderwerp.

Auti-café Wageningen wordt georganiseerd door Stichting IBASS en gecoördineerd door Denise van Wassenberg, Bregje Nonhebel, Erin Kapaan en Jolien Pol.

Wil je meer informatie of een komen voor een kennismaking? Stuur dat een email naar denise.vanwassenberg@ibass.nl

Of lees een interview met oud-coördinator Karlijn over auti-café Wageningen.

LAATSTE NIEUWS

Auticafé dinsdag 11 juli: thema Werkplek voorkeuren van mensen met ASS

 

Iris is 27 jaar, woont en studeert in Wageningen, en heeft voor haar master scriptie op het gebied van facilitair management onderzoek gedaan naar werkplek voorkeuren van medewerkers met autisme. Hierin heeft ze gekeken naar een mogelijke verschuiving van werkplek voorkeuren ten opzichte van voor de COVID-19 pandemie, en hoe autistische medewerkers hier mee om gaan.


Iris kreeg haar autisme diagnose op 20 jarige leeftijd, waarna ze zich altijd is blijven interesseren in het onderwerp. Dat ze ervoor heeft gekozen om zich te verdiepen in autisme voor haar afstudeeronderzoek is daardoor voor haar ook geen verrassing. Zelf zegt ze hierover: ‘De afgelopen periode heb ik heel veel leuke mensen mogen interviewen. Ik ben blij dat ik mijn persoonlijke en professionele kennis en ervaring in heb kunnen zetten voor de community’.


Eerdere blogs:

https://www.jados.nl/blog/inclusief-onderwijs/

https://a-typist.nl/stagelopen-in-het-buitenland-met-autisme/


Op dinsdagavond 11 juli zal Iris in het auticafé Wageningen vertellen over haar MSc scriptie ‘werkplek voorkeuren van autistische kenniswerkers na de covid-19 pandemie’. Een enorm passend onderwerp en ik hoop dat we er veel van op kunnen steken. We starten 20.00 uur en aansluitend is er gelegenheid voor napraten en spellen spelen.

 

 

GEPLANDE DATA

(Bijna) elke tweede dinsdag van de maand van 19.45 – 22.00 uur.

Onderstaande data staan gereserveerd, noteer ze in je agenda!

2023: 13 juni, 11 juli

LOCATIE

Stadsatelier Ons Huis, Harnsjesweg 84 in Wageningen.