Auti-café Wageningen

Laatste nieuws:
Op dinsdag 27 oktober is een EXTRA online auti-café.

Online auti-café: Door de toegenomen druk van Corona hebben we in oktober besloten dat het auti-café weer digitaal gaat. Het is van 20-22 uur via Discord, de link wordt via de auti-café app gedeeld op dinsdag. Er wordt gekletst zonder beeld, en er wordt gekozen voor een spel op boardgamarena.com (dus installeren van tevoren is gewenst) waar interactie centraal staat. Voor vragen en evt. aanmelding voor appgroep zie de contactinfo onder aan deze pagina.

Algemeen
Stichting IBASS organiseert sinds 2018 het auti-café in Wageningen. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen met autisme vanaf 18 jaar. Tijdens Corona ging het auti-café een tijdje online, maar in september zijn we weer live gegaan.

Gedurende de zomervakantie zaten we niet stil. Op de achtergrond hebben we hard gewerkt aan nieuwe initiatieven om het auti-café nog leuker en nog nuttiger te maken. Zo zal de website veel meer informatie gaan bevatten en actueel blijven. Ook gaan we werken met thema’s.

Thema’s per avond:
Het auti-café blijft een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar we samen gesprekken kunnen hebben of een spel kunnen spelen. Nieuw is dat we iedere avond een thema hebben, vaak gekoppeld aan een spreker. Hieronder lees je welke thema’s er de komende tijd aan bod komen.
  • Dinsdag 13 oktober: Deze keer is het een online auti-café.
  • Dinsdag 27 oktober: EXTRA online auti-café.
  • Dinsdag 10 november: Ondernemen met autisme. Een ervaren voormalig ondernemer met autisme zal de spreker zijn.
  • Dinsdag 8 december december: Feestdagen en autisme. Geen spreker.

Naast het spellen spelen en even aankomen om een kop koffie of thee te drinken, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gesprek, gerelateerd aan autisme, met een van te voren bekend onderwerp.

Terugblik:

Het afgelopen half jaar is met de deelnemers gekeken hoe het auti-café nog leuker kan worden. Daar kwam het themagesprek uit voort als behoefte, de onderwerpen zijn ook door de bezoekers van het auti-café bepaald.

De aftrap van de 2.0 versie was dinsdag 8 september. Het onderwerp was ‘autisme en reizen’. Er was ook een groepje dat een spel, ‘cards against humanity’, ging spelen.

Een goed begin; duidelijk werd hoe verschillend reizen wordt ingevuld als betekenis, wat vakantiegevoel inhoudt voor jezelf, en dat vooroordelen over reizen met autisme vaak niet kloppen (niet tegen veranderingen kunnen en geen contact kunnen leggen met nieuwe mensen bijvoorbeeld). De persoon die het onderwerp had ingebracht was verhinderd, dus de volgende keer, dinsdag 13 oktober, vertelt hij iets over reizen met autisme, deel 2 dus!

We evalueren per keer hoe het bevalt qua opzet, zo komen we tot de manier van met elkaar praten die mensen het meest brengt en het best bevalt.

Dus kom ook langs de volgende keer om mee te praten, een spel te doen of gewoon even een bakkie te doen.

Info over auti-café Wageningen

Stichting IBASS organiseert sinds 2018 het auti-café voor (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Alle normaal- en hoogbegaafde mensen vanaf 18 jaar met een diagnose ASS uit Wageningen en omgeving zijn van harte welkom.

Het auti-café vindt iedere 2e dinsdag van de maand plaats in het Stadsatelier Ons Huis, Harnsjesweg 84 in Wageningen (www.stadsatelier-onshuis.nl). Indien door Corona het bij elkaar komen lastig is dan gaan we digitaal verder met het auti-café.

Voor meer informatie/aanmelding/gespreksonderwerpen: Karlijn (0641665038) of www.ibass.nl/auticafe-wageningen.
Lees de flyer: Flyer Auti-café Wageningen Do it