Auti-café Wageningen

Laatste nieuws:

Dinsdag 12 oktober is het volgende auti-café in Wageningen. Een deelnemer behandelt samen met Karlijn het onderwerp: ‘de positieve kanten van autisme’. De deelnemer zal vertellen over een webinar van de NVA waar hij erg enthousiast over is. Hij zal zijn inzichten hierover delen waarna we er verder over praten.

Ouder nieuws:
Dinsdag 14 september vond het eerste auti-cafe Wageningen van het seizoen plaats.We startten gelijk goed met de animatie ‘Mind my Mind’ van (de Nijmeegse) Floor Adams. Deze film duurt een half uur en gaat over de binnenkant van het hoofd van iemand met autisme. Daarna bespreken we het samen; wat herkennen jullie wel of niet? Is het een goede verbeelding van iemand met autisme? Dat soort vragen.

Hier het rooster voor Auti-café Wageningen ’21-’22 (tijd is altijd 19.45-22.00 uur):

di 14 sept ’21
di. 12 okt 21
di. 9 nov. ’21
di. 14 dec. ’21
di. 11 jan.’22
di. 8 feb. ’22
di. 8 mrt. ’22
di. 12 april ’22
di. 10 mei ’22
di. 14 juni ’22
di. 12 juli ’22

Dinsdag 22 juni was er een extra auti-cafe, deelnemers gaven aan wel wat extra gezelligheid te kunnen gebruiken. Karlijn wachtte om 19.45 uur voor Het Torckpark (Torckpark, Rustenburg 13, 6701 EB Wageningen) bij het Heerenstraat theater. Tot 22.00 uur was er de gelegenheid om spellen te doen, te praten, en de mogelijkheid om mee te praten met het artikel: ‘Sprituality and autism’ (https://corticalchauvinism-com.cdn.ampproject.org/c/s/corticalchauvinism.com/2021/06/14/spirituality-and-autism/amp/).

Mocht je zelf een boeiende tekst hebben; neem die gerust mee!

Algemeen

Gedurende de zomervakantie zaten we niet stil. Op de achtergrond hebben we hard gewerkt aan nieuwe initiatieven om het auti-café nog leuker en nog nuttiger te maken. Zo zal de website veel meer informatie gaan bevatten en actueel blijven. Ook gaan we werken met thema’s.Thema’s per avond: Het auti-café blijft een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar we samen gesprekken kunnen hebben of een spel kunnen spelen. Nieuw sinds 2020 is dat we iedere avond een thema hebben, vaak gekoppeld aan een spreker.

Naast het spellen spelen en even aankomen om een kop koffie of thee te drinken, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gesprek, gerelateerd aan autisme, met een van te voren bekend onderwerp.

Terugblik:

Het afgelopen half jaar is met de deelnemers gekeken hoe het auti-café nog leuker kan worden. Daar kwam het themagesprek uit voort als behoefte, de onderwerpen zijn ook door de bezoekers van het auti-café bepaald.

De aftrap van de 2.0 versie was dinsdag 8 september 2020. Het onderwerp was ‘autisme en reizen’. Er was ook een groepje dat een spel, ‘cards against humanity’, ging spelen.

Een goed begin; duidelijk werd hoe verschillend reizen wordt ingevuld als betekenis, wat vakantiegevoel inhoudt voor jezelf, en dat vooroordelen over reizen met autisme vaak niet kloppen (niet tegen veranderingen kunnen en geen contact kunnen leggen met nieuwe mensen bijvoorbeeld). De persoon die het onderwerp had ingebracht was verhinderd, dus de volgende keer, dinsdag 13 oktober, vertelt hij iets over reizen met autisme, deel 2 dus!

We evalueren per keer hoe het bevalt qua opzet, zo komen we tot de manier van met elkaar praten die mensen het meest brengt en het best bevalt.

Dus kom ook langs de volgende keer om mee te praten, een spel te doen of gewoon even een bakkie te doen.

Info over auti-café Wageningen

Stichting IBASS organiseert sinds 2018 het auti-café voor (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Alle normaal- en hoogbegaafde mensen vanaf 18 jaar met een diagnose ASS uit Wageningen en omgeving zijn van harte welkom.

Het auti-café vindt iedere 2e dinsdag van de maand plaats in het Stadsatelier Ons Huis, Harnsjesweg 84 in Wageningen (www.stadsatelier-onshuis.nl). Indien door Corona het bij elkaar komen lastig is dan gaan we digitaal verder met het auti-café.

Voor meer informatie/aanmelding/gespreksonderwerpen: Karlijn (0641665038) of www.ibass.nl/auticafe-wageningen.
Lees de flyer: Flyer Auti-café Wageningen Do it