IBASS is een kleine organisatie waar openheid en goede werksfeer voorop staan. Je werkt bij IBASS aan een belangrijk doel, namelijk het bevorderen dat mensen met autisme volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Help jij mee?

 

Ambulant begeleiders

IBASS zoekt nieuwe coaches die als zelfstandig ASS-begeleider willen werken in het gebied Gelderland en/of Utrecht. Ben jij een enthousiaste autismecoach die zich graag inzet voor mensen met autisme, lees dan onderstaande vacatures. Wij zoeken:
Reguliere autismecoaches
Specialistisch autismecoaches

Voor beiden geldt:

IBASS levert begeleiding op maat aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) naar maximale zelfstandigheid. De coaches van IBASS zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met ASS met een gemiddelde tot bovengemiddelde intelligentie. Wij integreren de aspecten zorg, werk en training om dit doel te bereiken.

Wat wij bieden:

  • Aanbod van cliënttrajecten in de regio Gelderland/Utrecht
  • Een betrokken en groot netwerk van autismecoaches en andere samenwerkingspartners
  • Intervisie, cursussen, trainingen, workshops en diverse andere mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering en prettig contact met collega-coaches.
  • Samenwerking met collega-coaches bij complexere casussen
  • Hulp als je nog geen of weinig ervaring hebt als ZZP-er: wij helpen je op weg!

Wat wij vragen:

  • Zelfstandige (ZZP) coaches die minimaal twee dagen per week voor cliënten van IBASS beschikbaar zijn
  • Een relevante opleiding (zie vacature voor meer informatie)
  • Ervaring met het begeleiden van mensen met ASS
  • Naast de coachuren, betrokkenheid en inzet binnen stichting IBASS

Voor meer informatie:

Zie de vacature in deze flyer.

Gezocht: vrijwilliger voor auticafé Ede

Ben jij die extraverte persoon die snel en goed kan afstemmen op de ander?
Heb jij een leuke avond als je anderen een fijne avond kan bezorgen?
Kun jij iedere vierde vrijdagavond van de maand tijd vrijmaken?
Dan zijn wij van stichting IBASS op zoek naar jou!

Jonge mensen met een vorm van autisme kunnen elkaar maandelijks ontmoeten in het auti-jongerencafé. Dit café is bedoeld voor normaal- en hoogbegaafde mensen met autisme uit Ede, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Het is elke vierde vrijdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur in buurthuis de Meerpaal, industrielaan 1 in Ede. De toegang is gratis.

Tijdens deze avonden staat ontmoeting centraal. Een drankje drinken, kletsen, een spel spelen, gamen of een film kijken behoren tot de mogelijkheden. Niets moet, veel kan. 

In je rol als gastheer/gastvrouw van het auti-café heb je veel eigen ruimte om je eigen draai aan de avond te geven, als het maar afgestemd is op de aanwezige deelnemers. Er zijn nog 2 andere vrijwilligers die de bar runnen.

Je belangrijkste taak is zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, sociale situaties zijn regelmatig nogal beladen voor mensen met ASS. Hou in de gaten of mensen zelf aansluiting kunnen vinden bij anderen of dat je daar iets in moet betekenen.

Essentie van de taak als gastheer/gastvrouw is kortom: creëer een een sfeer waardoor mensen zich ontspannen voelen en het gevoel hebben erbij te horen.

We zoeken een positief ingesteld extravert persoon die zich goed kan inleven in iemand die anders naar dingen kijkt dan jij.

Heb je interesse in deze leuke vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Karlijn Hermsen (coördinatie auti-café namens stichting IBASS), telefoonnummer 06-41665038 of stuur een email naar info@ibass.nl. Zie ook de flyer.