Coronavirus en IBASS

Coronavirus en IBASS

Update 14 december:
Helaas heeft het virus weer meer slachtoffers gemaakt de laatste weken en als gevolg daarvan zijn de maatregelen verder verscherpt. Wat betekent dit?
Onze coaches gaan door met hun begeleiding. Ze houden uiteraard rekening met Corona. In overleg met de cliënt zal de begeleiding face-to-face zijn, of op een andere manier, bijvoorbeeld telefonisch of met videobellen.  Hieronder bij Update 30 september staan alle maatregelen die we hebben genomen.

Update 30 september:

Helaas heeft het virus weer meer slachtoffers gemaakt de laatste weken en als gevolg daarvan zijn de maatregelen verscherpt. Wat betekent dit?

  • De begeleiding door onze coaches gaat gewoon door. Het advies is nog steeds: ‘blijf thuis bij Corona-gerelateerde klachten’. Bij twijfel kan videobellen een goede optie zijn, of een wandeling op gepaste afstand. Coaches en cliënten raden we aan om hierover in gesprek te blijven.
  • Onze medewerkers van kantoor zullen vaker thuis werken. Vanaf thuis kunnen ze gelukkig alles doen, dus hun werk gaat door. Ook blijft kantoor bereikbaar.
  • Op kantoor zijn reinigingsmiddelen zoals zeep en tissues aanwezig. Gebruik deze.
  • Binnen in het gebouw waar ons kantoor is vragen we u vriendelijk om een mondkapje te dragen. Als u op de plaats van bestemming bent gekomen mag u het afdoen, maar in de openbare ruimte respecteren we het advies dat nu geldt.
  • Na een gesprek in een gespreksruimte noteren we wie er wanneer was. Mocht er achteraf blijken dat er iemand met Corona aanwezig is geweest, dan kunnen we teruglezen wie er ook aanwezig waren en de betrokkenen waarschuwen.
Vind hier de laatste regels van de rijksoverheid overzichtelijk op een rijtje. En de maatregelen van de GGZ staan hier. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Update 27 juli:
Per 1 juli werden de maatregelen verruimd. Sindsdien lijkt het aantal corona-gevallen iets op te lopen. Het advies is nog steeds: ‘blijf thuis bij Corona-gerelateerde klachten’. Bij twijfel kan videobellen een goede optie zijn, of een wandeling op gepaste afstand. Coaches en cliënten raden we aan om hierover in gesprek te blijven.

Vind hier de laatste regels van de rijksoverheid overzichtelijk op een rijtje. En de maatregelen van de GGZ staan hier. Heb je vragen? Stel ze gerust!
Update 30 juni:
De afgelopen tijd hebben onze coaches zo goed mogelijk hun begeleidende werk gedaan. Per 1 juli worden de maatregelen verder verruimd. Het advies is nog steeds: ‘blijf thuis bij Corona-gerelateerde klachten’. Bij twijfel kan videobellen een goede optie zijn, of een wandeling op gepaste afstand. Coaches en cliënten raden we aan om hierover in gesprek te blijven.

Update 6 mei:
Onze premier vertelde in een persconferentie dat we gelukkig weer langzaam terug naar normaal gaan. Best fijn, maar ook wel spannend. Blijft het goed gaan?
Het advies is inmiddels veranderd van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘blijf thuis bij klachten’. Coaches en cliënten raden we aan om hierover in gesprek te blijven. Langzaam weer terug naar de oude situatie met de afstand en gezondheidsmaatregelen in acht nemen!

Update 22 april:
Jullie hebben vast allemaal naar de persconferentie gekeken gisterenavond! We moeten nog even geduld hebben. Gelukkig gaan voor ouders binnenkort de basisscholen (gedeeltelijk) , kinderopvang en het speciaal onderwijs (basis) weer open. De middelbare scholen zullen waarschijnlijk per 1 juni volgen.

Dit betekent voor ons dat de komende weken veel dingen hetzelfde zullen gaan. We blijven 1,5 meter afstand houden, wassen onze handen zo vaak als mogelijk en als coach en/of cliënt verkouden is en/of klachten heeft, zoeken we een manier van begeleiden op afstand door middel van bijvoorbeeld videobellen. Blijf hierover met elkaar in gesprek en samen komen we hier doorheen!
Hieronder een link met info van de rijksoverheid waarin alle info van gisterenavond overzichtelijk is weergegeven: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

Update 15 april:
Inmiddels is het alweer 5 1/2 week geleden dat het RIVM de zeer strenge maatregelen afgekondigd heeft. Allereerst zijn wij heel trots op al onze cliënten, coaches & medewerkers hoe zij omgaan met al deze veranderingen.
De huidige maatregelen van het RIVM gelden voor nu tot 28 april. Ook in de periode na 28 april zullen wij eventuele aangepaste maatregelen volledig volgen en zullen wij ons uiterste best blijven doen om onze cliënten de zorg te verlenen die zij verdienen. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact op met ons!

Update 20 maart:
Juist in deze verwarrende tijden proberen we vanuit IBASS om onze cliënten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Bij het begeleiden nemen we alle adviezen van de instanties ter harte en vermijden zoveel mogelijk de kans op besmettingen. Dat betekent dat als de coach en/of de cliënt klachten heeft die met Corona te maken zouden kunnen hebben we overgaan tot begeleiding op afstand door middel van (video)bellen of chatten. Sommige cliënten geven zelf aan dat ze sowieso liever op afstand begeleid willen worden en dat respecteren we uiteraard.

We wensen iedereen veel wijsheid en gezondheid toe!

Bericht 12 maart 2020 – Aan de cliënten van IBASS:
Vandaag heeft de overheid nieuwe maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen.
Wij vinden het belangrijk om de richtlijnen te volgen en de nodige voorzichtigheid in acht te nemen.
Daarom hebben wij onze coaches gevraagd om voorafgaand aan een afspraak te overleggen met u of de afspraak door kan gaan. De overheid raadt mensen aan thuis te blijven/werken bij verkoudheid, keelpijn en/of koorts. Het is aan coach en client om de situatie in te schatten en te besluiten of een afspraak veilig genoeg is. Wellicht kunnen jullie overwegen om een keer te videobellen of te skypen i.p.v. een face-2-face gesprek.
Neem gerust contact op als u nog vragen heeft n.a.v. dit bericht.