In de schijnwerper

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Regelmatig zetten wij iemand die we begeleiden bij IBASS in de schijnwerper. Deze persoon heeft iets gedaan of gemaakt wat in onze ogen bijzonder is.

7 januari 2021   Martyn

Martyn heeft een schilderij gemaakt geïnspireerd op werk van de Franse schilder Paul Gauguin. Klik op het plaatje om het groter te bewonderen.

 

 

 

 

21 oktober 2020   Willow

Willow (14 jaar) is supercreatief en heeft de bijgevoegde tekening gemaakt. Haar toelichting bij deze tekening is als volgt:

“Het is een foto van mij en Kyran, of ‘Wolfie´.
Ik ben een traveler die door het bos reist en hij is een wolf.
Kyran is een persoon die ik al jaren ken, maar waarmee ik nooit echt contact mee heb gehad. Toen heb ik een keer een bericht naar hem gestuurd omdat dat dat goed voelde. Daarna ontstond er al gauw een fijn contact.”

16 april 2020    Stephan

Hij werkt bij de Wageningse Universiteit, is vrijwilliger bij RTV Rijnstreek en verder nooit te beroerd een handje mee te helpen als men ergens om zijn hulp vraagt.

En als je hem vraagt wat zijn passie is, zal hij enthousiast roepen: Internetradio!

Stephan vertelt:  Je hebt vaak twee soorten smaken in de muziek in samenwerking met het hebben van autisme. Volgens onderzoeken is dat juist metal of juist rust. Dus heel hard om geprikkeld te worden, of juist zacht om overprikkelingen tegen te gaan.

Wat ik zelf doe is het creëren van rust in de muziek, dus voor mensen die rust zoeken en overprikkeld zijn. Het is dan ook niet echt muziek, maar een beetje Celtic of ASMR achtige klanken ! Als je naar Autism Radio ! luistert, ervaar je juist innerlijke rust!

Meer informatie: Artikel in de Gelderlander.
Of ga direct naar Autism Radio!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]