We laten Corona niet het auticafé saboteren!

We laten corona niet het auti-café saboteren!
Elke 2e dinsdag van de maand wordt er in Wageningen normaliter een auti-café georganiseerd in ‘Ons Huis’ door IBASS. Helaas zet de Coronacrisis ook hier voorlopig even een streep door. Jammer, we zaten middenin het plannen smeden om het auti-café nog leuker te maken en waren gestart met brainstormen over verbeterpunten. Er was al eerder geconstateerd dat de inhoud van de avond meer gedragen en bepaald  zou mogen worden door de deelnemers.

Omdenken dan maar, met als uitgangspunt: hoe konden we de ingezette koers en positieve energie vasthouden met deze inperking?  

Digiaal auti-café met gameprogramma
Al gauw rees het idee van een digitaal auti-café. Spannend, want ik die het die avond organiseerde, ben net pas mijn babystapjes aan het zetten in de wondere wereld van het beeldschermbellen. Ik wist wel van Discord: een beeldbelprogamma vooral gebruikt door gamers. Dat leek in het licht van het auti-café , waar we altijd spellen spelen, een logisch programma om te gebruiken.

Met 8 deelnemers Saboteur spelen
Dinsdagavond 14 april was de eerste editie van het digitale auti-café. Na even samen gepuzzeld te hebben hoe we alles moeten aanpakken en installeren, besloten  we het spel ‘Saboteur’ te spelen. We hadden er geen beeldschermpjes bij, maar konden wel met elkaar praten. Hoewel ik wel ervoer dat de sociale component lastig is voor mensen die niet met het spel meededen, kwam die wel ruimschoots aan bod tijdens het spelen van dit spel, waar je je met elkaar in contact moet blijven om af te stemmen hoe je de saboteur een loer kan draaien en de pot goud te pakken kan krijgen. Er zijn bij elkaar 8 mensen langs gekomen in het café. Met betrekking met contact kunnen houden was dit een perfect aantal. Een succesvolle kick-off dus.  

12 Mei volgende auti-café. Doe ook mee!
Heb jij nu ook zin om een keer aan te sluiten bij een digitaal auti-café , of wil langs wil komen als we elkaar weer in het echt kunnen treffen? Zoek dan even contact met Karlijn Hermsen (IBASS) – tel. 06-41665038. Er is een auti-café appgroep waar je op de hoogte gehouden wordt van wanneer de volgende aflevering is.

Het volgende digitaal auti-café  is sowieso dinsdag 12 mei van 20.00 – 22.00 uur, maar 1 van de deelnemers wil het vaker gaan organiseren via Discord om spellen uit te gaan proberen. We vinden het sowieso leuk als je komt buurten, virtueel of in het echt. Hopelijk tot ziens!   

Karlijn Hermsen.

Comments are closed.